sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Salkku helmikuussa 2015Viimeisen kolmen kuukauden aikana olen lisännyt salkkuuni 2 uutta osaketta ja yhden vanhan tutun. Nyt on aika postata salkkuni tänne koko komeudessaan!

Siitä huolimatta, että viime vuoden keväällä parjasin HKScanin omistusrakennetta ja myin osakkeeni, on HKScan löytänyt tiensä takaisin salkkuuni. Olen edelleen sitä mieltä, että omistussuhteissa on omat riskinsä, mutta laskeskelin, että jos osakekurssi putoaisi 3,1 euroon osakkeelta, olisi Price to Book ratio 0,5 vaikka aineettoman omaisuuden puhdistaisi pois. Se olisi niin halpa, että olisi vaikea nähdä miten yritys ei olisi aliarvostettu. Kun osake kävi 3,15 eurossa, aktivoitui kiinnostukseni uudestaan. Käteistä ei tuolloin ollut, joten jäin kyydistä siitä hetkellisestä markkinavirheestä. Kurssin ollessa 3,4 olin edelleen sitä mieltä, että nyt on edelleen kyllä niin halpaa, että keväänä parjaamani "poliittinen riskikin" olisi jo ainakin osittain hinnoiteltu kurssiin.

Salkkuun lisäsin myös Olvin ja Nokian Renkaiden osakkeita. Olvin lisäsin hintaan 21 euroa ja Nokian Renkaat hintaan 19,99e. Nestettä vähensin hieman, kun vaihdoin niitä jonkin verran HKScanin osakkeisiin. En yleensä harrasta ns. "aktiivista salkunhallintaa", ja tämä onkin itseasiassa ainoa kerta, kun olen ikinä myynyt osakkeita viimekeväisen HKScanin myynnin lisäksi.

Tässä on vähän lukuja, omistukseni suhteellisena:

Fortum - 32,26%
Neste - 26,14%
Kesko - 15,15%
HKScan - 7,06%
AEP - 10,6%
Olvi - 4,05%
Nokian Renkaat - 4,73%
Jos on omistuksia, täytyy olla niitä kuvaava piirakkagraafi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.