torstai 18. helmikuuta 2016

Taloudelliset tavoitteet ja suunnitelma vuodelle 2016Pääomamarkkinat ovat lähiaikoina heittäneet häränpyllyä. Nyt on alemarkkinat alkaneet, tästä ehkä kärjistetyin esimerkki on Fortumin kurssin käyminen 11,15 eurossa osakkeelta. Tarvitsen nyt lisää pääomaa ja tulen tarvitsemaan pitkin kevättä. En realistisesti sanottuna pysty tekemään enempää töitä kuin tällä hetkellä nyt teen, joten lisäpääomat on kerättävä kulutusta vähentämällä.Tästä lähtien säästän lainani kuitenkin näihin kunnon markkinahäiriöihin. Oli virhe ottaa noin 5 tuhatta euroa velkaa, kun markkinat olivat kohtuullisella arvostustasolla. Pitkässä juoksussa virheeni onneksi tasoittuu, mutta kyllä se silti sattuu. Onneksi en törsännyt aivan kaikkea vipukapasiteettiani silloin, vaan pääsin käyttämään loput vasta markkinaromahduksien jälkeen.

Olen nyt päättänyt säästää rahaa leikkaamalla alkoholin kulutusta ja turhaa ulkona syömistä. Elämänlaatuni paranee ja samalla säästän nippukaupalla rahaa. Uskon saavani näin 100-150e ylimääräistä pääomaa per kuukausi. Haluan sekä hyödyntää alemmat markkinahinnat, että myös jonkin verran parantaa liikkumatilaani, jos maailman tilanne menee vielä pahemmaksi. Siksi säästöistä 80% laitan rahastoihin, ja 20%:illa lyhennän sijoituslainaani. Uskon tuon riittävän turvallisuuteni takaamiseksi, koska laina lyhenee ja vakuudet kasvavat yhtäaikaa. Jonkun mielestä lyhennykseni ovat hyödyttömiä, mutta saan kuitenkin lyhennyksilleni edes sen 1% tuoton, eli ei ne nyt ihan nollakorolla sentään makaa. Jos markkinat kyykkäävät vielä lisää, harkitsen salkkuni lisävivutusta.

Päätavoitteeksi otan 30 000 nettovarallisuuden. Eikun säästämään vaan!

Tavoite on todella kova, sillä minun pitäisi lisätä nettoarvoani noin 400e kuukaudessa. Ei se mitään, mieluummin asetan tavoitteen korkealle ja en saavuta sitä, kuin asetan sen liian matalalle ja saavutan sen. Otan tämän hauskana haasteena löytää tapoja ansaita ja säästää lisää rahaa. Uskon myös jaksavani panostaa enemmän sijoituspäätöksiini. Olen myös aika paljon osakemarkkinoiden armoilla, joten ensi kerralla todennäköisesti kannattaa keksiä tavoitteita, jotka eivät millään tapaa ole kytköksissä osakemarkkinoiden menoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.